Alles over een sanitair renovatie!

Sanering Blog

Eens in de zoveel jaar is sanitair toe aan vervanging. Je kan merken dat het tijd is voor een renovatie als er bijvoorbeeld een lekkage ontstaat. Een lekkage is vervelend en veroorzaakt natte plekken in vloeren en plafonds. Wordt dit niet behandeld, dan kan er schimmel ontstaan. Dit is gevaarlijk voor je gezondheid en moet je dus zien te voorkomen. Door op tijd een sanitair renovatie door te voeren ben je problemen voor. Daarnaast kan het natuurlijk ook leuk zijn om de indeling voor een nieuwe badkamer en nieuw toilet te plannen.

Zelf aan de slag of een vakman inschakelen?
Als je twee rechterhanden hebt, dan zou je zelf een sanitair renovatie uit kunnen voeren. Het sloopwerk is vaak gemakkelijk en kan je, mits je je aan veiligheidsvoorschriften houdt, zelf uitvoeren. Mocht je dit niet willen, hier geen tijd voor hebben of niet handig genoeg zijn, dan kan je de hele renovatie natuurlijk overlaten aan een vakman.

Heb je geen idee wie je in kan schakelen voor een renovatie, dan kan je op het internet zoeken naar professionals in de buurt. Vergeet dan vooral niet om reviews van andere klanten te lezen. Je zou ook aan buren, vrienden en familieleden kunnen vragen met wie zij goede ervaringen hebben. Vraag meerdere offertes op om verschillende aannemers te kunnen vergelijken. Je hoeft niet altijd de goedkoopste aannemer te kiezen, maak een afweging tussen kwaliteit en de prijs.

Wensen
Als je al het sanitair in jouw huis wil vernieuwen is dat een goede tijd om na te denken over jouw wensen. Hoe ziet jouw droombadkamer er uit en hoe breng jij tijd door in de badkamer? Neem jij een snelle douche in de morgen, voordat je aan het werk gaat of vind je het fijn om uitgebreid te genieten van een bad?

De nieuwe meubels kunnen aangepast worden aan jouw behoeftes en wensen. Heb je een groter gezin of woon je in een huis met meerdere huisgenoten? Dan is een dubbele wastafel erg handig. Woon je alleen, dan zal dit niet nodig zijn.

Budget opstellen
Voordat je begint aan een sanitair renovatie is het verstandig om na te denken over het budget. Het totale benodigde bedrag hangt af van het materiaal, de kosten voor arbeid en kosten voor het afvoeren van puin. Denk na over de hoeveelheid geld die je maximaal aan de renovatie kan en wil uitgeven. Binnen dit budget kan je uitzoeken wat welke mogelijkheden je hebt.

Delen  

20 februari 2023

Sanitaire voorzieningen: belangrijk op kantoor

Niet alleen thuis is het belangrijk om goede sanitaire voorzieningen te hebben. Ook op kantoor is het belangrijk om voldoende voorzieningen beschikbaar te hebben voor medewerkers. Daarnaast is het van belang dat de voorzieningen regelmatig schoongemaakt worden. Niemand wil immers gebruik maken van een vies toilet. Voor het schoonmaken van de voorzieningen zou een schoonmaakbedrijf ingehuurd kunnen worden. Hierdoor heb je de garantie op schone toiletten, die professioneel gereinigd zijn. Heb jij een eigen bedrijf en wil jij meer weten over geschikte sanitaire voorzieningen voor jouw medewerkers? Bezoek dan deze blog. Je vindt hier allerlei uiteenlopende artikelen over sanitaire voorzieningen thuis en op het werk. Daarnaast kan je jouw tips en ervaringen delen met anderen!